analko

Vopsire in camp electrostatic pentru tabla si profile din aluminiu

Unitatile de vopsire in camp electrostatic ale companiei Analko, existente in acest moment, la nivel de companie, au fost proiectate si construite la cele mai inalte standarde internationale, din punct de vedere tehnologic, pentru a efectua o prelucrare corecta si de calitate superioara.

In cadrul Analko Aluminium Industry functioneaza doua unitati complete de vopsire: una pentru culorile RAL, RAFAELO, METALICE, SAGRE si una pentru sublicromie (vopsire in imitatia lemnului).

Procesul de vopsire in camp electrostatic necesita anumite instalatii si utilaje, precum si o respectare riguroasa a tuturor conditiilor din cadrul procesului de productie.

In anul 2004, isi incepe, in Romania,  activitatea de vopsire in camp electrostatic pentru confectii metalice industriale, in acest fel transferandu-se o experienta de mai mult de 40 de ani de la compania mama din Grecia.

Vopsirea in camp electrostatic cuprinde urmatoarele etape:

  • Etapa de pre-tratare (degresare, decapare, cromatare): urmareste indepartarea impuritatilor si curatarea suprafetelor ce ulterior vor fi supuse vopsirii, in vederea asigurarii unei calitati crescute a produselor finite. Se desfasoara in 8 cuve din inox, fiecare cu volumul de aproximativ 15 m3. Doar in doua cuve se desfasoara procese de tratare chimica.
  • Materiile prime folosite in acest proces sunt furnizate de catre cea mai prestigioasa     organizatie in domeniu – EUROCHEM ITALIA si sunt produse certificate Qualicoat si GSB;
  • Vopsirea in camp electrostatic: Vopsirea se executa in trei cabine automate de vopsire: doua cu 8 pistoale si una cu 10 pistoale, dar si doua sisteme de vopsire manuala. Cabinele automate beneficiaza de tehnologie cu programare computerizata pentru a efectua vopsirea pe toata suprafata obiectelor.
  • Polimerizarea stratului de vopsea: se realizeaza in doua cuptoare de tip BOX cu injectoare automatizate pentru controlul termic: unul cu 8 linii si o lungime utila de 7.000 mm si unul cu 6 linii si o lungime utila de 8.100 mm.
  • Vopsirea in nuante de lemn (sublicromie sau WOODinAL): pentru realizarea vopsirii in nuante de lemn se parcurg aceleasi etape de pregatire ale substratului, urmate de aplicarea pe suprafetele de aluminiu a unui film care are impregnat pe el textura corespunzatoare nuantei de lemn dorite. Profilele astfel acoperite sunt introduse intr-un cuptor special ce permite imprimarea modelului decorativ pe substratul de baza (substanta impregnata pe film difuzeaza in substratul de baza). La iesirea din cuptor are loc eliminarea foliei, profilele astfel vopsite fiind rezistente la radiatiile solare, precum si la umiditatea atmosferica inalta, conform standardelor Qualicoat.
  • Materiile prime folosite in procesul de vopsire propriu-zis sunt furnizate de cei mai mari producatori de vopsea printre care se enumera: DUPONT, NEOKEM, AKZO-NOBEL, TIGER, care au o gama foarte larga de peste 400 de culori si nuante diferite pentru culorile conventionale si sunt certificate Qualicoat si GSB.
  • Sertizarea materialelor de aluminiu: prin care se realizeaza imbinarea cu poliamida intre doua semiprofile din aluminiu. Pentru a se putea realiza acest lucru a fost achizitionat un sistem de montare a poliamidei ISOMAT 5, iar recent s-a achizitionat un nou sistem de role pentru noile serii de profile de aluminiu ALUKÖNIGSTHAL.

Fiecare dintre aceste etape sunt atent supravegheate de personal foarte bine pregatit, cu o vasta experienta si înalt calificat pe fiecare palier de activitate, respectând totodată și normele Qualicoat.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies