cum platesc cu telefonul

Cum plătesc cu telefonul

Plata prin telefon este următorul pas în evoluția modului în care plătim pentru lucruri. După părerea mea, plata cu telefonul este mai ușoară decât plata cu numerar sau cu carduri, deoarece nu trebuie să porți nimic cu tine. Trebuie doar să atingi telefonul la un terminal de plată și apoi îți continui drumul. Este, de asemenea, destul de sigur, deoarece poți folosi o aplicație de plată care urmărește tot ceea ce cumperi, astfel încât, dacă există vreodată o problemă, cineva de la companie te poate ajuta imediat.

Îmi folosesc telefonul pentru a plăti oriunde mă duc.

Vă puteți folosi telefonul pentru a plăti alimentele și benzina. De asemenea, îl puteți folosi pentru a plăti facturi, cum ar fi factura de electricitate sau de apă.

Nu mai port portofelul cu mine.

Cât de sigură este plata cu telefonul?

Securizarea plăților este o prioritate de top pentru compania de aplicații de plată, iar aceasta are mai multe măsuri pentru a se asigura că sunteți protejat împotriva fraudei. Acestea includ:

  • Rețeaua de carduri (Visa, MasterCard etc.) verifică legitimitatea cardului dvs. de plată cu banca emitentă înainte de a autoriza orice tranzacție. Acest lucru înseamnă că, chiar dacă cineva vă fură numărul cardului de credit sau data de expirare, nu îl va putea folosi pentru a face cumpărături fără a cunoaște codul dvs. secret de securitate.
  • Atunci când plătiți cu un dispozitiv compatibil NFC, cum ar fi un smartphone Android sau un Apple Watch®, terminalul de plată va confirma prin unde radio că telefonul dvs. se află efectiv în apropiere înainte de a accepta transferul de fonduri din contul dvs. Dacă acest lucru nu se întâmplă în termen de 20 de secunde după ce ați selectat “Plătește”, atunci tranzacția se întrerupe și niciun ban nu părăsește contul niciuneia dintre părți până când nu funcționează corect.

Puteți utiliza aplicațiile de plată pentru a urmări achizițiile, astfel încât să vedeți exact cât cheltuiți pe anumite lucruri.

Dacă doriți să vedeți exact cât de mult cheltuiți pe anumite lucruri, există aplicații care vă pot ajuta.

Dacă încerci să ții evidența achizițiilor tale, există câteva opțiuni disponibile. Aplicații precum Mint și Acorns sunt excelente pentru a stabili bugete și a urmări cheltuielile. O altă modalitate de a face acest lucru este să folosești un card de debit cu o aplicație precum Venmo sau PayPal – aceste două aplicații permit utilizatorilor să își încarce istoricul achizițiilor, astfel încât să poată vedea cu ușurință unde se duc banii lor. Puteți folosi aceste aplicații chiar și ca metodă alternativă de plată în magazine, dacă acestea le acceptă!

Poate fi mult mai rapid decât să aștepți la cozile de la casele de marcat sau să plătești cu numerar sau cu cardul, pentru că trebuie doar să atingi telefonul la un terminal de plată și apoi îți vezi de drum.

Poate fi mult mai rapid decât să aștepți la cozile de la casele de marcat sau să plătești cu numerar sau cu cardul, pentru că trebuie doar să atingi telefonul la un terminal de plată și apoi să pleci.

Nu mai trebuie să așteptați ca casierul să vă introducă numărul cardului.

Nu mai așteptați ca casierul să proceseze plata cu cardul.

Cu toate aceste cipuri noi pe cardurile de credit, se pare că a crescut numărul fraudelor, dar, prin utilizarea telefoanelor pentru plăți, este mai greu pentru oameni să vă fure informațiile.

Există două tipuri principale de carduri de credit: carduri cu bandă magnetică și carduri cu cip. Diferența dintre cele două constă în faptul că, în cazul benzii magnetice, datele dumneavoastră sunt stocate pe o bandă lungă din spatele cardului. Aceasta poate fi citită cu ușurință de orice aparat care are un cititor magnetic, ceea ce face ca cineva să poată fura cu ușurință informațiile dumneavoastră dacă are acces la acel aparat. Cu toate acestea, în cazul cardurilor cu cip (denumite și carduri EMV), securitatea este mai mare, deoarece nu mai este transmisă doar o singură bucată de date, ci mai multe bucăți de informații deodată.

Acest lucru înseamnă că, chiar dacă cineva ar putea intercepta aceste date din transmisie sau de la un terminal de card EMV, ar fi inutile, deoarece fiecare tranzacție are atașat propriul cod unic – o tranzacție nu poate fi duplicată sau copiată din contul unui deținător de card pe un alt cont fără autorizarea ambelor părți implicate în tranzacție (comerciantul care primește plata și autorizează plata pentru bunurile/serviciile furnizate).

Prima dată când mi-am folosit telefonul pentru a plăti ceva a fost puțin ciudat, dar, sincer, acum prefer acest lucru, deoarece este mai rapid și mai ușor, iar dacă există vreodată o problemă cu tranzacția, compania de aplicații de plată poate ajuta imediat.

Prima dată când mi-am folosit telefonul pentru a plăti ceva a fost puțin ciudat, dar, sincer, acum prefer această metodă pentru că este mai rapidă și mai ușoară, iar dacă există vreo problemă cu tranzacția, compania care a creat aplicația de plată poate ajuta imediat.

Dacă sunteți ca mine și vă place să vă folosiți telefonul pentru orice, de la a face livrări de mâncare până la a rezerva zboruri spre casă pentru vacanțe (sau muncă), atunci și acest lucru va fi pe placul dumneavoastră. Iată cum:

  • Intră în orice magazin care acceptă plăți NFC (adică “near-field communication”) – unele magazine încă nu dispun de această tehnologie, dar multe au – cu telefonul la îndemână. De asemenea, ar trebui să fi descărcat aplicația de plată preferată înainte de a merge la cumpărături, astfel încât aceasta să știe ce card(e) de credit sunt deja stocate în sistemul său.
  • Când ajungeți la ghișeul oricărui magazin care are un terminal NFC la casa de marcat și vă ridicați ecranul telefonului astfel încât să fie orientat în sus față în față cu aparatul lor (și nu în lateral!), puneți un deget pe fiecare parte a dispozitivului, astfel încât să atingă ambele dispozitive simultan: Dispozitivul dvs. va detecta automat că există două puncte de contact între el și un alt obiect din apropiere; odată ce acest lucru s-a întâmplat cu succes de suficient de multe ori în 20 de secunde sau mai puțin, fără ca vreuna dintre părțile implicate să ia din nou inițiativa, atunci ambele dispozitive s-au conectat între ele prin intermediul undelor radio transmise prin aer și nu prin atingere fizică directă, așa cum s-ar întâmpla altfel, datorită legilor newtoniene care guvernează relația dintre masă și distanță.

De reținut: Plata cu telefonul este noua modalitate de plată, care este atât ușoară, cât și sigură.

Dacă vi s-a refuzat vreodată cardul, știți cât de frustrant poate fi să plătiți cu cardul. Plata cu telefonul este ușoară, sigură și convenabilă.

  • Este simplu: Puteți efectua rapid plata la comercianții participanți prin scanarea codului de bare de pe ecran sau prin introducerea câtorva numere. Dacă aveți o mulțime de articole în coș sau doriți să împărțiți plățile între diferite carduri, adăugați-le doar unul câte unul înainte de a efectua plata. Nu există comisioane sau taxe suplimentare – veți plăti doar ceea ce datorați, plus orice taxe și tarife aplicabile percepute de comerciant.
  • Este sigur: Informațiile dvs. sunt criptate cu tehnologia de criptare standard din industrie (SSL), astfel încât rămân private pe tot parcursul procesului de tranzacție. Nu stocăm informații sensibile, cum ar fi numerele de card de credit, pe serverele noastre – astfel ne asigurăm că nici o terță parte nu are acces la aceste informații. Atunci când transmitem date de pe serverele noastre pe ale dvs. (cum ar fi atunci când încărcăm o imagine pe dispozitivul dvs.), folosim, de asemenea, tehnologia de criptare SSL.

1 thought on “Cum plătesc cu telefonul”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies