telefoane care se indoaie

Telefoane care se îndoaie

Este un nou an și asta înseamnă, pentru mulți dintre noi, că este timpul să ne cumpărăm un nou telefon. Dar dacă ați putea schimba modul în care funcționează telefonul dumneavoastră? Dacă s-ar putea îndoi? Acest lucru ar putea suna ca o poveste științifico-fantastică greu de crezut, dar este de fapt real. Există deja pe piață telefoane care se pliază și se răsucesc – iar unii producători dezvoltă chiar și tehnologia ecranelor flexibile. Dacă doriți să fiți înaintea curbei și să vă achiziționați astăzi (sau cel puțin în curând) un telefon cu ecran flexibil, iată tot ce trebuie să știți:

Telefoane cu ecran flexibil

Telefoanele cu ecran flexibil reprezintă viitorul. Sunt mai durabile decât telefoanele tradiționale și au o autonomie mai mare a bateriei. Cu toate acestea, sunt, de asemenea, mai scumpe decât telefoanele actuale și sunt mai susceptibile să se spargă dacă sunt scăpate sau dacă se așează pe ele. Și asta fără a lua în considerare posibilitatea ca acestea să se spargă în milioane de bucăți în buzunar!

  • Dar serios: aceste lucruri sunt grozave.*

Telefoane pliabile

Cel mai interesant lucru legat de telefoanele pliabile este faptul că sunt pliabile și că le poți plia. Telefoanele pliabile sunt, de obicei, realizate din două straturi de plastic flexibil lipite împreună într-o singură bucată. Ecranul în sine este fabricat tot din plastic, deoarece este mai ieftin de produs decât sticla și, de asemenea, este mai puțin probabil să se spargă atunci când este îndoit sau pliat. Atunci când îndoiți un telefon cu ecran flexibil, cele două părți se unesc aproape fără cusur, fără spații între ele, așa cum se întâmplă în cazul altor dispozitive în care ecranul nu se extinde până la marginea marginii. Această tehnică nu numai că facilitează producătorilor crearea de modele fără cusur, dar permite și consumatorilor care își folosesc telefoanele în fiecare zi să nu-și facă griji cu privire la fisurile sau zgârieturile care se formează pe ecranele lor în timp ce le folosesc sau le pun în buzunare sau în genți după utilizare!

Telefoane flip

Dacă sunteți un fan al telefoanelor cu clapetă și al designului cu clapetă, atunci acesta este pentru dumneavoastră. Puteți spune adio telefoanelor mari sau dispozitivelor cu forme ciudate. Primul telefon cu clapetă a fost lansat în Japonia în 1996 de către NTT DoCoMo sub numele de i-mode Stylistic 1000 și a câștigat popularitate pe piața japoneză de telefonie mobilă.

În Coreea, telefoanele cu clapetă au devenit populare în 2002, odată cu Samsung SGH-i300 – dar, în prezent, mulți oameni preferă în continuare telefoanele cu clapetă în locul celor cu clapetă, deoarece sunt mai ușor de transportat și au o amprentă generală mai mică decât majoritatea smartphone-urilor.

De reținut: telefoanele care se îndoaie sunt viitorul

În viitor, nu veți putea spune dacă aveți în față un telefon pliabil sau un telefon pliabil. Acestea vor fi unul și același lucru. În timp ce mulți oameni indică designul de telefon cu clapetă al Samsung ca exemplu al modului în care ar trebui să ne îndreptăm spre ecrane mai flexibile (și mai puține clapete), noi credem că pliabilul este de fapt cea mai interesantă evoluție.

Telefoanele pliabile sunt deja pe piață și oferă un aspect unic care le face să se distingă de alte smartphone-uri. Dar, la urma urmei, utilitatea lor este limitată de natura lor duală: pot fi pliate doar în jumătate sau cel mult în treimi – nu au alte cazuri de utilizare în afară de a permite o depozitare mai ușoară în buzunare sau poșete fără a adăuga volum sau greutate.

Ecranele pliabile nu au o astfel de limitare; ele se pot îndoi literalmente la 360 de grade fără să se rupă! Acest lucru înseamnă că nu mai este nevoie de balamale, deoarece îndoirea permite o rotație completă la 360 de grade fără a sacrifica rezistența sau durabilitatea, așa cum se întâmplă cu plierea, cu punctele fragile ale balamalelor (spațiile în care se unesc două părți).

Poate părea o nebunie că vrem să ne îndoim telefoanele, dar nu este de fapt chiar atat de surprinzător. Trăim într-o lume în care oamenii vor ca totul să fie portabil și convenabil, așa că de ce nu ne-am dori telefoane care să se poată plia? Viitorul dispozitivelor mobile este incitant!

1 thought on “Telefoane care se îndoaie”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies