Bluetek.ro

Smartphone-uri Android 2014 de la Nokia

In cadrul conferintei mobile mondiale Nokia a anuntat lansarea primei familii de telefoane inteligente bazate pe sistemul de operare mobil Android. Pentru inceput, s-au pregatit trei modele: Nokia X, Nokia X+ si Nokia XL.

Desi nu este vorba de un proiect certificat Google siu in consecinta, handset-urile Nokia nu ruleaza serviciile Google Play (Play Store, Gmail sau Chrome), Nokia si Microsoft au facut eforturi serioase sa integreze propriile servicii si aplicatii.


Rezultatul este deosebit: toate cele trei modele ruleaza excelentul serviciu Nokia HERE Maps, precum si Microsoft One Drive (fostul SkyDrive) si Skype. Utilizatorii vor fi liberi sa descarce si instaleze pe cont propriu orice aplicatii Android, precum si cele dedicate din Nokia Store si Yandex Store.

Nokia X+ si Nokia XL folosesc acelasi chipset - 1GHz dual-core Snapdragon S4 cu 768 MB RAM, in timp ce Nokia X are doar 512 MB RAM la acelasi chipset. Nokia X are un display de 4", WVGA IPS LCD 480 x 800 px). Petru un telefon care costa mai putin de 100 euro, culorile si contrastil sunt acceptabile, dar nimic spectaculos. Camera are 3 MP, fara camera frontala. Are o baterie capabila de 10,5 ore de convorbiri 3G, 26 ore de muzica sau 8,4 ore de video, cu 17 zile in standby, si cantareste doar 129 grame.

Nokia X+ este o versiune superioara a Nokia X - prin plsul de memorie RAM. Desi saltul de la 512 MB la 768 MB poate nu pare senzational, totusi in utilizarea aparatuluis e simte clar: saltul intre aplicatii este mult mai rapid,, ca si navigarea prin sistemul de operare. Se pot rula jocuri cu cerinte mai mari, care nu ar fii acceptate pe Nokia X. Cu toate celelalte caracteristici identice, diferenta doar in RAM duce un plus de 10 euro la pretul Nokia X+ fata de Nokia X (pret recomandat 99 euro, respectiv 89 euro).

Nokia XL este o poveste un pic diferita. Din primul moment se vede diferenta unui display de 5", fata de 4" celelalte doua modele. Pe langa aceasta, pe modelul Xl s-au instalat o serie de applicatii de la Nokia Lumia (Store, Camera, Mix Radio, HERE Maps). Microsoft aduce de asemenea experienta Skype si OneDrive (cu 10 GB spatiu OneDrive free si o luna Skype Premium gratuit). Inca un plus: card microSD de 4 GB inclus. Camera spate are 5MP cu flash led. Nokia XL cantareste 190 de grame, si costa doar 109 euro.

companii inscrise in Bluetek.ro
Cele mai citite articole:
Cine vrea intotdeauna cel mai recent model de iPhone probabil ca s-a decis deja sa treaca la cea mai noua lansare: iPhone 6s / 6S Plus. Pentru ceilalti fani Apple Phone, probabil ca iPhone 6 va ramâne inca un model viabil, mai ales da [...]
Poti avea acum cele mai moderne telefoane si smartphone-uri incepand de la numai 1 euro, de la Vodafone, la incheierea unui abonament nou sau la prelungirea unui contract existent.La multe dintre modele, pe langa telefon sau smart [...]
Categorie: Suport & Docking; Tip accesoriu: Suport bicicleta; Culoare: Negru; Telefoane compatibile: Universal. Altele: Rezistent la ploaie; Compatibil cu telefoanele touchscreen. Dimensiuni (W x H x D mm): [...]
Promotiile si reducerile Altex sunt mereu de actualitate, magazinele celebrului lant fiind renumite pentru preturile foarte mici si pentru sectiiunile permanente de reduceri. De cativa ani Altex a inceput sa participe la sarbatorile redu [...]