Bluetek.ro

Samsung Galaxy S5 vs. LG G2

Aceasta intrecere se petrece de ceva timp dar, cum ambii producatori sunt mai dornici ca niciodata sa se intraca unul pe altul in cursa pentru topul Android, conceptele lor devin din ce in ce mai similar. Cea mai mare diferenta este acum in timpi, lucru care face deasemenea parte din joc – si asta este ceea ce a facut-o defapt mai interesanta de privit. Cei doi rivali Coreeni calatoresc pe orbite diferite – urmand sa se intalneasca cand unul pica si altul se ridica.

La lansare, LG G2 a fost intruparea determinarii celor de la LG de a face ceva mai bun decat Samsung Galaxy S4 in toate domeniile posibile. HTC One si Sony Xperia Z au fost redusi la victime colaterale – ochii celor de la LG G2 fiind atintit catre tinta principal.

Pe cealalta parte, Galaxy S5 a facut un salt inaintea predecesorului sau cu rezistenta la apa, camera superioare, ecran sensibil mai mare, scanner de amprente, baterie mai buna, noul Snapdragon 801 si inregistrare video 4K printre altele. Asta inseamna ca LG G2 este, cel putin in unele departamente, ceva mai lent in progres.


Samsung Galaxy S5 fata de LG G2:
- Snapdragon 801 fata de Snapdragon 800
- Camera de 16 MP 1/2.6" fata de 13 MP 1/3.06"
- Autofocus mai rapid
- Inregistrare video 2160p fata de 1080p
- Slot MicroSD
- Certificat pentru rezistenta la apa si praf IP67
- Scanner amprente
- Senzor pentru ritm cardiac
- Mai subtire - 8.1 mm fata de 8.9 mm
- Incarcare wireless (variaza in functie de piata)

LG G2 fata de Samsung Galaxy S5:
- Ecran mai mare: 5.2" fata de 5.1"
- Mai mic si mai usor
- Stabilizarea imaginilor optice
- Radio FM
- Baterie mai mare - 3000mAh fata de 2800mAh
- Mult mai ieftin

Samsung Galaxy S5 are avantajul timpului. Roata s-a intors si acum este timpul ca modelul LG sa fie pacalit. Fara a fi un pas inainte dramatic, chipset-ul este ceva mai rapid decat cel al generatiilor mai vechi. Camera este o imbunatatire serioasa, cu un senzor mult mai mare, rezolutie mai mare, cu tehnologia Phase-detect autofocus imprelementata in premiera mondiala si inregistrare video 2160p. Card-ul microSD este un un punct constant in favoarea celor de la Samsung si rezistenta la apa este deasemenea un plus. Senzorul pentru ritmul cardiac nu este neaparat aproeciat de toata lumea dar ultimul TouchWiz UI a primit o noua culoare odata cu Android KitKat si si-a pastrat setul impresionant de trasaturi.

S-ar putea crede ca aceasta lista de pro-uri ar putea pune Galaxy S5 cu mult in fata dar noi n-am fi asa de siguri. Designul creative al celor de la LG si ergonomia excelenta sunt un plus important impotriva unui inamic al carui stil este marea sursa de controverse. Marginile impresionant de subtiri asigura pozitia intai a lui G2 in partea de ecran per suprafata.

G2 este un telefon cu camera foarte buna si unul dintre putinele care ofera stabilizare optica a imaginii. Vom testa cat de bine varietatea digitala se compara cu OIS in cadrul comparatiilor intre camere. Deasemenea luam in considerare capacitatea bateriei, care va fi supusa testelor acum ca ambii concurenti ruleaza KitKat. In final, avantajul cel mai mare al lui G2 este pretul care se situeaza cam la jumatatea lui S5.

Dar nu doar specificatiile si numerele sunt importante. Cum de alegem un telefon este o combinatie de lucruri, unele pe care ne este imposibil sa punem pret. Uneori facem socotelile si daca avem noroc se imbina cu asteptarile.

Dar norocul nu are nimic de-a face cand alegi intre Samsung si LG – care pentru multi sunt cele mai bune in materie de Android. Decizii grele – dar asa ne plac si noua. Sa incepem!
companii inscrise in Bluetek Romania
Cele mai citite articole:
Poti avea acum cele mai moderne telefoane si smartphone-uri incepand de la numai 1 euro, de la Vodafone, la incheierea unui abonament nou sau la prelungirea unui contract existent.La multe dintre modele, pe langa telefon sau smart [...]
Cine vrea intotdeauna cel mai recent model de iPhone probabil ca s-a decis deja sa treaca la cea mai noua lansare: iPhone 6s / 6S Plus. Pentru ceilalti fani Apple Phone, probabil ca iPhone 6 va ramâne inca un model viabil, mai ales da [...]
Categorie: Suport & Docking; Tip accesoriu: Suport bicicleta; Culoare: Negru; Telefoane compatibile: Universal. Altele: Rezistent la ploaie; Compatibil cu telefoanele touchscreen. Dimensiuni (W x H x D mm): [...]
Grupul francez Orange va realiza in Romania, alaturi de subsidiarele Samsung si Cisco, teste cu 5G - tehnologia care promite sa asigure pentru retelele mobile de comunicatii viteze de descarcare a datelor de zece ori mai mari decat cele act [...]