intrerupatoare Living Now

Unde se poziționează prizele și întrerupătoarele în fiecare cameră

Când vine vorba de prize și întrerupătoare, amplasarea acestora în fiecare cameră este esențială. Prizele trebuie amplasate la cel puțin 30 cm deasupra podelei din motive de siguranță. De asemenea, întrerupătoarele nu trebuie să fie la o distanță mai mare de 120 cm de podea, permițând tuturor celor din gospodărie acces ușor la ele. Când amplasați prize și întrerupătoare, este important să vă gândiți la modul în care acestea vor fi utilizate de la zi la zi. De exemplu, dacă plasați o priză lângă o noptieră, asigurați-vă că poate ajunge la orice trebuie conectat fără ca cablurile să treacă peste mobilă. În plus, atunci când instalați mai multe întrerupătoare pe o singură suprafață de perete, luați în considerare să lăsați cel puțin 15 cm spațiu între fiecare comutator, astfel încât acestea să poată fi identificate și oprite cu ușurință individual.

Camera de zi

Atunci când așezați mobilierul în camera de zi, este important să luați în considerare unde sunt amplasate prizele și întrerupătoarele. Este cea mai bună practică să vă asigurați că niciun corp de mobilier nu blochează accesul la aceste puncte, deoarece acest lucru poate face dificil sau chiar periculos să le accesați. De exemplu, o canapea nu trebuie așezată pe un perete cu prize în spate, în schimb, lăsați suficient spațiu pentru acces, astfel încât prizele și întrerupătoarele să poată fi atinse cu ușurință. De asemenea, ar trebui să se ia în considerare cât spațiu liber va fi disponibil odată ce mobilierul este plasat în cameră – acest lucru va depinde de câte piese de mobilier doriți în zona dvs. de locuit și de cât de mari sunt acestea. În plus, dacă aveți copii sau animale de companie, asigurați-vă că echipamentele electrice, sunt bine fixate și elementele care pot prezenta un risc de electrocutare nu sunt la îndemână.

Dormitor

Atunci când planificați amplasarea prizelor și întrerupătoarelor pentru un dormitor, este important să luați în considerare cât de des vor fi utilizate. De exemplu, prizele ar trebui să fie plasate lângă pat sau noptiere pentru a oferi acces ușor la dispozitivele de încărcare, cum ar fi telefoanele sau tabletele. Întrerupătoarele ar trebui, de asemenea, să fie plasate suficient de aproape pentru a putea fi atinse cu ușurință atunci când intrați și coborâți din pat. De asemenea, este important să le plasați acolo unde nu vor interfera cu mobilierul, cum ar fi dulapuri sau biblioteci.

Bucătărie

Când vine vorba de bucătărie, locația prizelor și întrerupătoarelor trebuie luată în considerare cu atenție. Nu numai că ar trebui să fie plasate într-un loc convenabil pentru activități de gătit, ci și într-un loc sigur, care nu va fi expus la apă sau alte lichide. Plasarea lor în apropierea zonelor de preparare a alimentelor este ideală atâta timp cât sunt departe de orice eventuale scurgeri. Este important să vă asigurați că niciuna dintre aceste puncte nu este prea aproape de locul unde veți spăla vase sau veți face mâncare. Prizele electrice din bucătării ar trebui, de asemenea, păstrate la cel puțin 3 cm deasupra blatului, astfel încât să nu existe riscul ca ceva să intre în contact cu cablurile electrice. În plus, toate prizele și întrerupătoarele trebuie să îndeplinească standardele de siguranță și să aibă capace adecvate, pentru protecția micuților. Luând aceste măsuri de precauție, bucătăria dumneavoastră poate rămâne atât funcțională, cât și sigură.

Baie

Când vine vorba de amplasarea prizelor și întrerupătoarelor într-o baie, există anumite reguli care trebuie respectate. Este important să țineți cont de siguranța celor care folosesc baia atunci când stabiliți unde trebuie plasate aceste articole. În cele mai multe cazuri, întrerupătoarele și prizele nu trebuie instalate direct deasupra sau lângă cadă, chiuvetă sau duș, deoarece picăturile de apă pot intra în contact cu acestea și pot provoca un scurtcircuit. În plus, toate prizele electrice trebuie să fie situate la cel puțin trei metri distanță de orice sursă potențială de apă, cum ar fi o chiuvetă sau o toaletă.

Ce fel de prize și întrerupătoare să cumpărați?

Când vine vorba de achiziționarea de prize și întrerupătoare, primul lucru de luat în considerare este locul în care vor fi amplasate acestea în fiecare cameră. Al doilea lucru important este să alegeți produse de calitate și certificate, precum intrerupatoare Living Now, de exemplu. În bucătării și băi, de exemplu, sunt necesare prize speciale care pot rezista la mai multă umiditate decât în alte încăperi. De asemenea, puteți opta pentru întrerupătoare programabile sau dimmer dacă doriți. Dacă există prize în locuri în care copiii ar putea ajunge, atunci trebuie folosite și capace de siguranță. În cele din urmă, atunci când instalați singur prizele sau întrerupătoarele, amintiți-vă întotdeauna să opriți alimentarea de la întrerupătorul principal înainte de a face orice lucru – chiar dacă se pare că nu trece curent prin el!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies