externalizare personal si salarizare

Efectele externalizării departamentului de HR într-o companie

Externalizarea resurselor umane este o practică de afaceri importantă pentru companiile care doresc să-și crească eficiența, să-și scadă costurile și să-și maximizeze marjele de profit. Prin externalizarea funcțiilor de resurse umane către un furnizor terț, companiile pot elibera resurse interne care pot fi folosite pentru eforturi strategice. În acest fel, compania se poate concentra pe alte competențe de bază, cum ar fi dezvoltarea de produse și serviciul pentru clienți. În plus, bazându-se pe expertiza externă, echipele de HR pot asigura conformitatea cu legile și reglementările în continuă schimbare pentru a minimiza riscurile. În cele din urmă, consolidarea mai multor servicii într-un singur contract asigură economii sporite de costuri, împreună cu operațiuni simplificate între diferitele departamente din cadrul companiei.

Ce este HR Outsourcing?

Externalizarea resurselor umane este o modalitate prin care companiile pot externaliza anumite sarcini legate de resursele umane, cum ar fi gestionarea salariilor, administrarea personalului și recrutarea. Prin externalizarea funcțiilor de resurse umane către un furnizor extern, companiile pot economisi timp și bani, asigurând în același timp conformitatea cu legile și reglementările muncii. În plus, poate fi mai rentabil decât angajarea de membri suplimentari ai personalului intern. Externalizarea permite, de asemenea, accesul la expertiză specializată care nu se găsește în mod obișnuit în cadrul personalului existent al unei companii sau al constrângerilor bugetare. Un furnizor de resurse umane poate oferi servicii valoroase, cum ar fi instrumente de evaluare a angajaților, servicii de căutare a directorilor, programe de formare pentru angajați și manageri deopotrivă, elaborarea și revizuirea politicilor și procedurilor existente. În cele din urmă, externalizarea resurselor umane ajută o companie să devină mai organizată prin reducerea sarcinii gestionării diferitelor aspecte ale funcțiilor de personal ale organizației la nivel intern.

Beneficiile externalizării resurselor umane – avantaje pentru companii

Externalizarea resurselor umane poate oferi o varietate de beneficii unei companii. În primul rând, permite companiei să se concentreze pe activitățile de bază și să crească eficiența și productivitatea.

În al doilea rând, externalizarea resurselor umane ajută companiile să reducă costurile asociate cu angajarea de personal intern pentru aceste posturi. Angajând un furnizor extern de servicii specializat în aceste servicii, companiile economisesc bani datorită costurilor generale asociate cu personalul și formarea echipelor interne sau angajarea de membri suplimentari ai personalului pentru anumite funcții de HR. Acest lucru poate duce la economii semnificative în timp care pot fi reinvestite în alte domenii ale afacerii sau alocate pentru inițiative de creștere pe termen lung.

În cele din urmă, parteneriatul cu o firmă de resurse umane cu experiență oferă acces la expertiză și cele mai bune practici care altfel nu ar fi disponibile intern în cadrul echipei de resurse umane a organizației. Abilitatea de a valorifica baza de cunoștințe a unui furnizor cu experiență asigură că toate procesele sunt conforme cu reglementările relevante, menținând în același timp la curent cu tendințele din industrie. Această partajare a cunoștințelor permite organizațiilor să rămână competitive pe piețele lor, reducând în același timp expunerea la riscuri din cauza problemelor de neconformitate legală sau a politicilor și procedurilor învechite.

Procese care pot fi externalizate

Externalizarea resurselor umane poate ajuta o companie în mai multe moduri. Apelând la externalizare personal si salarizare permite unei companii să delege unele dintre sarcinile administrative asociate cu gestionarea angajaților. Acestea ar putea include servicii de administrarea salariilor precum și alte servicii cum ar fi: integrarea și formarea angajaților, evaluările performanței, asistența pentru recrutare și multe altele. Transmițând responsabilitatea pentru aceste domenii către un furnizor extern, companiile sunt capabile să reducă costurile eliminând în același timp nevoia de personal dedicat, care altfel ar putea fi necesar să gestioneze aceste sarcini. Pe lângă economiile de costuri, companiile beneficiază adesea de accesul la instrumente care economisesc timp. Companiile pot, de asemenea, să obțină acces la expertiză și cunoștințe specializate atunci când externalizează operațiuni de HR care altfel ar fi inaccesibile din cauza costurilor sau a barierelor de disponibilitate. În cele din urmă, externalizarea anumitor funcții de resurse umane permite unei companii să-și aloce mai bine resursele pentru creșterea afacerii sale.

Concluzie: Optimizarea afacerii

Este clar că externalizarea serviciilor de resurse umane către o companie specializată poate ajuta o organizație să își optimizeze afacerea. Prin parteneriatul cu un furnizor cu experiență, companiile pot accesa cele mai bune talente și resurse din industrie fără a fi nevoie să investească timp sau bani semnificativi în construirea propriei divizii de resurse umane. Acest lucru le permite să se concentreze pe competențele lor de bază și să obțină rezultate îmbunătățite. Outsourcing-ul elimină, de asemenea, complexitatea gestionării problemelor legate de angajați, ceea ce reduce și mai mult timpul pe care compania trebuie să-l petreacă gestionând forța de muncă. În plus, încredințând aceste sarcini unei firme profesionale, organizațiile pot fi sigure că îndeplinesc toate cerințele legale și țin pasul cu schimbările în reglementările legislației muncii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies