teste de viteza internet

Cel mai bun test de viteză Internet

Dacă sunteți ca mine și petreceți mai mult timp online decât în afara, atunci este posibil să fi experimentat frustrarea unei conexiuni lente. Acest lucru se poate întâmpla cu orice tip de furnizor de internet. Pentru a vă asigura că furnizorul dvs. de servicii de internet nu este vinovat, încercați mai întâi un test de viteză pe internet.

Ce este un test de viteză pe Internet?

Un test de viteză de internet este o modalitate de a testa viteza conexiunii dvs. de internet. Există mai multe moduri diferite de a face acest lucru, dar majoritatea oamenilor folosesc un serviciu online, cum ar fi SpeedTest sau [https://www.broadbandspeedchecker.co/].

Aceste site-uri au servere în întreaga lume care vă trimit date și înregistrează cât de rapidă este conexiunea dvs. la anumite momente de timp. De asemenea, acestea oferă grafice care arată cum se comportă conexiunea dvs. în timp, ceea ce poate fi util pentru a afla dacă există probleme cu aceasta.

Atunci când vizitați unul dintre aceste site-uri, acestea vă pot oferi sugestii cu privire la ceea ce ar putea fi în neregulă cu internetul dumneavoastră (de exemplu, “Aveți prea multe dispozitive conectate”). De asemenea, aceste site-uri vă vor spune adesea ce fel de viteze au înregistrat alți utilizatori din locația lor, astfel încât, dacă viteza dvs. este mai mică decât media, atunci poate că ceva nu funcționează corect!

Cum funcționează un test de viteză pe Internet?

Vă puteți testa viteza de internet la www.speedtest.net, care vă va spune cât de rapidă este conexiunea dvs. și ce fel de conexiune aveți. Este un instrument util pentru rezolvarea problemelor cu furnizorul dvs. de servicii de internet (ISP), dar oferă și informații utile despre cât de repede puteți reda videoclipuri și trimite e-mailuri. Dacă intenționați să vă folosiți computerul pentru oricare dintre activitățile de mai sus, atunci este bine să știți ce fel de nivel de viteză este cel mai bun pentru aceste sarcini.

Testele de viteză sunt ușor de utilizat – trebuie doar să faceți clic pe “Start Test” și să așteptați rezultatele! După ce am efectuat mai multe teste pe parcursul mai multor zile, am constatat că viteza mea medie de descărcare a fost de aproximativ 160 de megaocteți pe secundă (Mbps), cu o rată de încărcare de aproximativ 20 Mbps în timpul orelor de vârf (în jurul prânzului). Acest lucru însemna că aveam una dintre cele mai rapide conexiuni dintre casele prietenilor mei din cartierul nostru; cu toate acestea, mai aveam încă ceva spațiu de manevră înainte de a ajunge la viteze gigabit (1000 Mbps).

Cum funcționează un test de viteză de internet? Cel mai bun test de viteză pe internet

Un test de viteză de internet măsoară viteza conexiunii dumneavoastră. Rezultatele vă vor ajuta să stabiliți dacă aveți o conexiune lentă sau rapidă și dacă trebuie să vă schimbați furnizorul de servicii de internet (ISP).

Puteți efectua un test de viteză de pe smartphone sau de pe computerul dvs. de birou. Pentru a face acest lucru, urmați acești pași:

  • Accesați [site-ul web](https://www.speedtest.net/) care oferă cele mai bune rezultate ale testului de viteză de internet pentru locația dvs. Alegeți acest site deoarece va oferi o citire exactă pe care alte site-uri web nu o vor putea reproduce din cauza propriilor limitări.
  • Faceți clic pe “Begin Test” (Începeți testul) pe prima pagină, după ce vă conectați cu un cont sau creați unul, dacă este necesar.

Testele de viteza ANCOM

Pentru a vă asigura că conexiunea dvs. la internet funcționează așa cum vă doriți, trebuie să urmați câțiva pași simpli.

  • Test de viteză -ANCOM

Acesta este unul dintre cele mai bune instrumente pentru verificarea vitezei conexiunii dvs. la internet și este complet gratuit. Puteți găsi această aplicație în Google Play sau Apple Store. Nu necesită nicio instalare, deoarece este un instrument online care rulează în orice browser (precum Chrome sau Firefox). Speed Test -ANCOM vă va arăta cât timp este nevoie pentru ca datele să călătorească între două puncte de pe internet: dispozitivul dvs. și serverele ANCOM (le puteți vedea aici: https://www.netograf.ro/).

  • Service Netograf – https://www.netograf.ro/

Acesta este un alt site foarte bun unde poți verifica viteza ta actuală sau chiar să vezi cât de bună a fost rețeaua unui alt furnizor în timp ce acesta a operat în România!

De reținut: Verificați viteza conexiunii dvs. la internet pe smartphone sau pe desktop, apoi folosiți sfaturile noastre pentru a o îmbunătăți.

Verificați viteza conexiunii dvs. la internet pe smartphone sau pe desktop, apoi utilizați sfaturile noastre pentru a o îmbunătăți. Dacă nu aveți un smartphone, încercați în schimb una dintre opțiunile bazate pe web. Nu uitați să vă verificați conexiunea în mod regulat și să fiți atenți la orice modificare a vitezei, astfel încât să puteți lua măsuri dacă este necesar.

1 thought on “Cel mai bun test de viteză Internet”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Info GDRP | Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Politica cookies